De WHR 930 Info Pagina

Alles over de WHR 930 WTW Unit

 

WHR 930 Filters 

 

In de WHR 930 unit zitten 2 filters. Deze filters zorgen ervoor dat het hart van de unit, de warmtewisselaar, schoon blijft. Vuildeeltjes van buitenaf en vanuit de woning worden door deze filters afgevangen. De fabrikant schrijft filters voor met filterklasse G3. Dit zijn zogenaamde groffilters. Het is ook mogelijk om filters van een hogere kwaliteit, bijvoorbeeld filterklasse M6, toe te passen. Deze filters zijn fijner van structuur waardoor ze ondermeer pollen en deels fijnstof afvangen. Mensen die te kampen hebben met allergie of luchtwegklachten kunnen hier baat bij hebben. U kunt als consument zelf de keuze maken tussen filterklasse G3 of M6.

 

Vervangfrequentie

 

Het is moeilijk een gemiddelde vervangfrequentie te bepalen. De vervuilingsgraad van uw WHR 930 filters is afhankelijk van verschillende factoren, zoals onder andere het buitenklimaat, de situering van de woning (stad/platteland/bos), het jaargetijde en het woon(kook-)gedrag van de bewoners. Het advies is om bijvoorbeeld maandelijks de filters te controleren; zijn ze donkergrijs tot zwart: vervangen! Stofzuigen of wassen is eigenlijk geen optie. De vezelstructuur van het filter zal hierdoor beschadigen waardoor het (deels) zijn functie verliest.

 

Waar WTW Filters Kopen?

 

Er zijn verschillende aanbieders op de markt, zowel offline als online. U kunt zich wenden tot uw onderhoudsbedrijf of een onderdelenhuis, het nadeel hiervan is dat u een relatief hoge prijs betaalt voor uw filters.

Online zijn er verschillende aanbieders (webshops). In principe leveren deze shops allemaal de juiste WTW filters voor uw unit. Het prijsverschil tussen de verschillende aanbieders is echter groot, dus het loont de moeite om eens te onderzoeken waar u filters met de beste prijs-kwaliteitsverhouding kunt verkrijgen. Let u daarbij ook op de uiteindelijke prijs onder de streep, dus inclusief BTW en verzendkosten.

Een voorbeeld van een WTW-filterwebshop met een goede prijs-kwaliteitsverhouding is www.wtw-filtersnel.nl. Deze webshop is gespecialiseerd in filters die geschikt zijn voor uw WHR 930 unit, zowel filterklasse G3 als M6. Nieuw is de filter webshop die zich compleet heeft toegelegd op de verkoop van WHR 930 filters: www.whr930filters.nl.